Вся правда про дисбактеріоз

Наш організм населяють безліч бактерій, серед яких є як корисні, так і шкідливі. При цьому для кожного конкретного місця (ротова порожнина, кишечник, статеві органи) цей набір особливий. Більше того, у кожної людини комбінації бактерій індивідуальні. Медики називають його біоценозом, а порушення складу або властивостей – дисбактеріозом. В даній статті ми розглянемо дисбактеріоз кишечника. Повноцінне засвоєння їжі та захист організму неможливий без участі бактерій, які населяють кишечник. Мікрофлора – це основа нашого імунітету.

Флора кишечника здорової людини характеризується відносною сталістю. Однак, внаслідок ряду причин: висока швидкість сучасного життя, постійні стреси, фаст-фуд, які ведуть до порушення нормального біоценозу. Відбуваються кількісні та якісні зміни флори, що характеризуються зменшенням числа мікробів, а іноді і повною відсутністю типової кишкової палички та молочнокислих бактерій та появою патогенної мікрофлори (лактозонегативних ентеробактерій, гемолізуючих ешерихій, кокових форм, грибків, протеїв та ін.). При цьому різко порушується функція властива нормальній мікрофлорі, що веде до зниження опірності організму.

Найпоширеніші причини розвитку дисбактеріозу:

  1. Нераціональне тривале вживання антибіотиків та гормональних контрацептивів;
  2. Нездоровий раціон харчування;
  3. Пониження імунітету;
  4. Хронічні та інфекційні захворювання ШКТ;
  5. Стрес, депресія, порушення біоритмів;
  6. Глистяна інвазія;
  7. Вживання алкогольних напоїв, паління;
  8. Неконтрольоване голодування та дієти;
  9. Захворювання ендокринної системи;
  10. Екстримальні, шкідливі умови праці, радіація.

Особливу роль у змінах нормальних мікробіоценозів відіграють антибіотики, хіміотерапевтичні та імунологічні препарати. Дисбактеріози майже завжди супроводжуються значним наростанням кількості антибіотикорезистентних бактерій, із якими боротися дуже важко.

Лікування дисбактеріозу у дорослих і дітей в першу чергу полягає в усуненні причин його виникнення. Це означає, що некоректно лікувати дисбактеріоз медичними препаратами. В першу чергу необхідно припинити дію агресивного фактора – причини, а вже паралельно відновлювати здоровий стан флори. Для таких цілей сучасна медицина рекомендує: здорове харчування, терапію пробіотиками та пребіотиками.

Загальновідомо, що всі синтетично виведені штами бактерій у лабораторіях не є достовірним аналогом тих “особин”, які населяють наш організм. Багато лікарів скептично відносяться до пробіотиків і пребіотиків. На їх думку, отримані ззовні мікроорганізми практично не мають шансів прижитись в кишечнику, а бактеріофаги перетравлюються в шлунку і ніякої користі не приносять.

Піклуючись про своє здоров’я, важливо порівнювати користь і шкоду вжитого нами препарату. Саме тому потрібно надавати перевагу природнім методам лікування. Досвід показує, що профілактика та лікування дисбактеріозу на фоні вживання природніх пребіотиків (цибуля, часник, злакові, капуста, морква, буряк, зелень, морські водорості) та прийому органічних суперфудів, які не заміщують власні корисні бактерії, а слугують поживою для них, веде до швидкого і легкого відновлення рідної флори.  Серед таких чудо-продуктів лідером є Спіруліна!

В здоровому організмі з нормальною мікрофлорою, всі бактерії перебувають в стані рівноваги, що дозволяє кишечнику активно брати участь в процесах травлення. В перші дні прийому Спіруліни людина помічає значні зміни функції кишечника та самопочуття.

Вплив Спіруліни на симбіотну мікрофлору:

  1. «Годує» та розмножує популяцію корисних бактерій;
  2. Регенерує нормальний біоценоз кишечника;
  3. Гальмує ріст патогенної мікрофлори;
  4. Нормалізує обмінні процеси;
  5. Стабілізує гормональний фон;
  6. Ефективно виводить токсини;
  7. Природній ентеросорбент;
  8. Природній антиоксидант;
  9. Виражений імуномодулятор;
  10. Сильний гепатопротектор

Покази до вживання:

  1. Профілактика та лікування дисбактеріозу;
  2. Харчова алергія;
  3. Затяжний перебіг кишкових інфекцій;
  4. Хронічні коліти;
  5. Імунодефіцитні стани;
  6. Анемії (залізодефіцит, В12-фоліодефіцит).

Правильний кількісний та якісний склад мікрофлори кишечника визначає не тільки нормальну роботу травного тракту, але й здоров’я всього організму та його стійкость до інфекцій. Пам’ятайте, що дисбактеріоз не розвивається у здорових людей! Це своєрідний маячок стану організму.

Дисбактеріоз – це саме спірне захворювання в сучасній медицині. Та симптоми, як і причини, у нього конкретні. Безумовно займатись його лікуванням потрібно, а сучасні методи терапії через природні джерела дозволяють робити це з високою ефективністю та безпекою.

Спіруліна слугує поживою для нормальної мікрофлори кишечника, а нормальна мікрофлора, як відомо, запорука відмінного імунітету та довголіття!

Замовляйте спіруліну в офіційному магазині – http://top-spirulina.com.ua/store

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *